Валери Симеонов: Решението за опрощаването на дълговете на мюфтийството не е съгласувано с Обединени патриоти


Валери Симеонов: Решението за опрощаването на дълговете на мюфтийството не е съгласувано с Обединени патриоти
12 Март 2019, Вторник


Това е сделка между Борисов и Доган, категоричен бе в ефира на БНТ бившият вицепремиер, настоящ депутат и лидер на НФСБ

Автор: Десант

Позор за българската държава при наличие на схеми за укриване на данъци - това заяви бившият вицепремиер, настоящ депутат и лидер на НФСБ Валери Симеонов във връзка с опрощаването на милиони левове задължения на Главното мюфтийство.

Предварителна договорка ли е решението за опрощаване на дълговете на Главното мюфтийство и ще има ли размествания в политическия пъзел след спорните промени в Закона за вероизповеданията бе темата в Сутрешния блок на БНТ, която коментира Валери Симеонов.

В ефира на националната телевизия той заяви: „Държавата ще покаже на всички нередовни данъкоплатци, че могат да правят каквото си искат. Държавата се отказва от пари, които е спечелила със съдебни дела. Това е порочна практика, при която се решава нарушителят на закона да не плаща, като му се опрощават данъците...

Мантрата за националната сигурност и тези шаблонни заклинания да няма етническо напрежение, всъщност водят до едно решение, което най-вероятно ще мине и на второ четене".

Лидерът на НФСБ изтъкна също: „Много често, да не кажа винаги, когато има някаква непочтена сделка или действие, то се прикрива или под маската на секретност или националната сигурност. В случая става въпрос за един некоректен длъжник, който продължително време не си плаща данъците. Сделката е между Борисов и Доган".

По думите на Валери Симеонов, решението за опрощаването на дълговете на Мюфтиството не е съгласувано с Обединените патриоти, което е елементарна коалиционна етика. 

Той разясни, че основната част от тези осем милиона дългове са натрупани от загубени дела по отношение на претенциите на Главното мюфтийство за вакъфските имоти, които са трайно, изконно, собственост на държавата, за които има споразумение между България и Турция, с което турската държава се отказва от тях. Само от тези дела Главното мюфтийство дължи над пет милиона лева и  държавата трябва да получи тези пари.

Бившият вицепремиер бе категоричен, че подходът при финансиране на вероизповеданията трябва да бъде променен. „Защо всички да сме длъжни да плащаме данъци - ние може да сме атеисти, например?
Може да вземем успешни подходи от други държави, например Унгария. Тук цялата работа е да се прикрие схемата на източване на българската държава от мюфтийството".

Валери Симеонов поясни, че директно отправя упрек към министър-председателя, който е в основата на това опрощаване.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки