Бургас почете с церемония Деня на спасяването на българските евреи


Бургас почете с церемония Деня на спасяването на българските евреи
10 Март 2019, Неделя


В навечерието на паметния ден своята почит по нетрадиционен начин изразиха ученици от Търговска гимназия, АЕГ „Гео Милев”, НЕГ „Гьоте”, ППМГ „Акад. Никола Обрешков” и ПГКПИ

Автор: Десант

Венци и цветя отрупаха паметника на признателност за спасените евреи от Бургас. Монументът бе издигнат в памет на доблестни и смели бургаски общественици, които преди 76 години не допуснаха депортацията на съгражданите си евреи с ешалоните на смъртта.


Сред присъстващите на тържествения ритуал бе и областният координатор на НФСБ Иван Кузманов

Паметният ден на спасяването на близо 50 000 български евреи и почитане паметта на жертвите от Холокоста бе отбелязан с тържествен ритуал, организиран от Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф.”

В ритуала участваха кметът Димитър Николов, заместник-областният управител Севдалина Турманова, замeстник-кметът Йорданка Ананиева, народните представители Димитър Бойчев и Галя Василева, комисар Неделчо Рачев-началник Охранителна полиция към ОД на МВР Бургас, общински съветници и представители на ГЕРБ и НФСБ, общественици, журналисти  учители и ученици, много граждани.


Урок по творчество с Елка Василева и Милка Иванова

В навечерието на паметния ден своята почит по нетрадиционен начин изразиха ученици от Търговска гимназия, АЕГ „Гео Милев”, НЕГ „Гьоте”, ППМГ „Акад. Никола Обрешков” и ПГКПИ. Те се включиха в урока по творчество, посветен на Деня на спасението и предаден от писателите Милка Иванова и Елка Василева.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки