Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Доналд Тръмп за жертвите на торнадото в Алабама


Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до Доналд Тръмп за жертвите на торнадото в Алабама
Снимка: © Getty Images
04 Март 2019, Понеделник


Най-малко 23 души загинаха след тежките разрушения

Автор: Десант

Министър-председателят Бойко Борисов изпрати съболезнователна телеграма до американския президент Доналд Тръмп по повод бедствието в щата Алабама, отнело живота на десетки жители.

„С огромно прискърбие научих тъжната новина за опустошителната буря, връхлетяла щата Алабама, която нанесе огромни материални щети и причини смъртта на десетки жители“, пише премиерът Борисов до президента на САЩ Доналд Тръмп.

„Бих искал от мое име и от името на българския народ да изкажа най-искрени и дълбоки съболезнования към Вас и към семействата на загиналите и ранените. В този тъжен за цялата Ви страна ден нашите мисли и молитви са с Вас“, обръща се премиерът Борисов към американския президент.

Припомняме, че най-малко 23 души загинаха след тежките разрушения, причинени от силно торнадо в Алабама (дори две торнада едновременно са връхлетели щата).

Десетки жилищни и административни сгради са разрушени или тежко повредени вследствие на тежката буря. Предупреждения за опасни метеорологични условия са издадени за щатите Джорджия, Флорида и Южна Каролина.

Сред най-тежко пострадалите райони е Лий Каунт в Алабама, където спасителни екипи са прекарали цялата нощ в издирване на затрупаните под останките на къщите си хора.

Съобщава се за повредени далекопроводи, в резултат на което без електричество са останали хиляди домове. Въведено е извънредно положение.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки