Шефът на Здравната каса в Бургас д-р Стефко Георгиев е уволнен от длъжност


Шефът на Здравната каса в Бургас д-р Стефко Георгиев е уволнен от длъжност
Снимка: БНР
01 Март 2019, Петък


Заповедта за прекратяване на трудово-правното му отношение с НЗОК е подписана днес от управителя й д-р Дечо Дечев и е по взаимно съгласие, съобщава сайтът Флагман.бг

Автор: Десант

Директорът на Здравната каса в Бургас д-р Стефко Георгиев е уволнен от длъжност, съобщава Флагман.Бг. Причината засега не е известна. Заповедта за прекратяване на трудово-правното му отношение с НЗОК е подписана днес от управителя й д-р Дечо Дечев и е по взаимно съгласие.

Наскоро болниците в града подписваха с касата новите си договори. Не е изключено по време на този изключително важен процес да е избухнал конфликт.

Д-р Георгиев оглави раздаващото милиони учреждение в началото на 2018 г. Той спечели конкурса за този пост, обявен от НЗОК. Мандатът е четири години, което означава, че д-р Георгиев би трябвало да остане на поста до 2022 г. Той е специалист по очни болести и е от Варна.

Миналия месец в Бургас избухна скандал, след като лекар обяви, че е бил принуден от болницата, в която работи, да надписва извършени дейности, за да може да се връчва по-тлъста фактура на Здравната каса за осребряване. След като огласи този случай, лекарят бе принуден да се изсели от България.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки