Ще бъдат ли намалени тарифите за роуминг със страните от Източното партньорство


Ще бъдат ли намалени тарифите за роуминг със страните от Източното партньорство
Снимката е илюстративна
28 Февруари 2019, Четвъртък


Това се коментира на международна среща в Букурещ

Автор: Десант

Започва проучване на възможността за общо международно роуминг пространство между Европейския съюз и страните от Източното партньорство.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков декларира подкрепата на България в тази инициатива при участието си в Третата среща на министрите от Източното партньорство по въпросите на цифровата икономика.

Форумът се провежда в Букурещ и в него участват заместник-председателят на Европейската комисия Андрус Ансип, министри от Европейския съюз, отговорни за цифровата икономика,  международни финансови институции, регулаторни органи в областта на електронните съобщения, консорциумът на проекта EU4Digital, както и представители на частния сектор.

Министър Желязков припомни, че по време на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, бе  направена първа стъпка към приобщаване на страните от Западните Балкани към ценностите на Съюза.

„Благодарение на нашия силен политически ангажимент, успяхме да подпишем меморандуми със съседните страни за намаляване на международните тарифи за роуминг за телекомуникационни услуги“, каза той.

По думите му, тези споразумения вече дават положителни резултати. „Телекомуникационните оператори отчитат повишаване на броя на разговорите и използвания достъп до интернет. Подобряването на достъпа до тези услуги играе важна роля за улесняване на икономическите и социалните взаимодействия, както по отношение на търговията, така и на пътуванията в държавите“, коментира още Росен Желязков.


В категории: Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки