Габровци протестират: Строителството на обхода наводнява квартал Радецки


Габровци протестират: Строителството на обхода наводнява квартал Радецки
Снимка: Нова телевизия
25 Февруари 2019, Понеделник


Хората се притесняват, че къщите, които са в непосредствена близост до строежа, ще бъдат наводнени

Автор: Десант

Строителството на обхода на Габрово наводнява квартал Радецки. Жителите му излизат на протест. Тази тема с продължение излъчиха тази сутрин в ефира на „Здравей, България” по Нова ТВ .

Неотдавна ефирната медия ТВ показа как мост, който е част от същото трасе, минава буквално над главите на хората. А те се оплакаха от падащ бетон, каски и чукове в дворовете им.

Сега жители на квартал „Радецки“ в Габрово се оплакват, че при дъждове са постоянно наводнявани. Опасяват се, че заради строежа на пътя квартала им ще опустее.

Хората се притесняват, че къщите, които са в непосредствена близост до строежа на обхода, ще бъдат наводнени заради отводнителните строежи, които се строят.

Жителите на квартала се възмущават, че след като са ремонтирани големите водостоци, водата ще минава през квартала и ще се влива в реката. Освен това, те не одобряват и разрушената му инфраструктура.

„Действията трябва да бъдат материализирани и след приключване на тежката механизация, ще трябва да се направи необходимото, за да се възстанови асфалтовата настилка“, каза кметът на Габрово Таня Христова пред камерата на „Здравей, България“.

„Извинявам се на всички за причинените неудобства, но винаги е така. Няма как безконфликтно да тече изграждането на нова инфраструктура и да не се променя живота на хората. Това, което има ангажимент агенцията „Пътна инфраструктура“ след приключването на строителството, всичко да бъде възстановено“, заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Хората обаче продължават с оплакванията си относно пътя, който според тях е в окаяно състояние и големите щети ще дойдат през пролетта.

Източник: Нова ТВ


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки