Падна сняг, влаковете традиционно взеха да закъсняват с часове


Падна сняг, влаковете традиционно взеха да закъсняват с часове
Снимка: Фейсбук
24 Февруари 2019, Неделя


Проблем в участъка между гарите Реброво и Своге спря движението на треновете за часове, после „технически причини" забавиха и пътуващите към морето

Автор: Десант

Падне ли сняг у нас, то се знае - той винаги ни изненадва. И като правило причинява хаос в движението на влаковете. 

Така в съботния ден таблата с информацията за заминаващите и пристигащите тренове се изпълниха с трицифрени числа, оповестяващи с колко закъсняват композициите.

Както БДЖ оповести, още в ранни зори - от 04,10 ч. до 06,57 ч. на 23 февруари е било преустановено движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге. Причината за прекъснатото движение е престояването на локомотив на "БДЖ - Товарни превози" ЕООД, който при преминаването си в участъка между двете гари е счупил работния токоснемател.

Работни групи на БДЖ и на НКЖИ са се отзовали на място за привързване на работния токоснемател и освобождаване на железопътното трасе от авариралия локомотив. 

По тази причина няколко часа всички преминаващи влакове в участъка между гарите Реброво и Своге са се движели със закъснение, като най-засегнати са нощната композиция от Варна за София и ранните сутрешни влакове от Мездра за София, от Лакатник за София и от София за Лакатник.

Движението на влаковите композиции в участъка между гарите Реброво и Своге започва да се осъществява по редовното им разписание едва след 15,20 ч. 

Въпреки това закъсненията на влаковете не намаляват. Разписанието не спазват пътуващите и в по-късните вечерни часове от София за Варна, от Горна Оряховица за Русе, от Бургас за София и от Русе за София.

Нощният влак от София за Варна също регистрира голямо закъснение „по технически причини".

В неделния ден отново се регистрират куп закъснения - на влаковете Варна - София, София - Бургас, Русе - Стара Загора, Пловдив - София и София - Благоевград.

Някога един премиер бе призовал: „За Бога, братя, не купувайте!". Днес този израз, перефразиран в крак с времето, би звучал: „За Бога, братя, падне ли сняг, не пътувайте!"


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки