От ВМС почетоха годишнината от рождението на капитан І ранг Димитър Добрев


От ВМС почетоха годишнината от рождението на капитан І ранг Димитър Добрев
Снимка: ВМС
12 Февруари 2019, Вторник


Той е бил командир на отряда торпедоносци, извършили атаката срещу крайцера „Хамидие”

Автор: Десант

По случай 151 години от рождението на капитан І ранг Димитър Добрев – командир на отряда торпедоносци, извършили атаката срещу крайцера „Хамидие”, днес се проведе военен ритуал и бяха поднесени венци и цветя пред паметника му до Военноморския музей във Варна.

Началникът на щаба на Военноморските сили капитан I ранг Камен Кукуров прие строя на почетния караул и поздрави матросите по случай годишнината.

Венци и цветя пред паметника на героя поднесоха областният управител на област Варна Стоян Пасев, кметът на община Варна Иван Портних, капитан I ранг Камен Кукуров, председателят на общинския съвет Тодор Балабанов, директорът на Областна дирекция на МВР старши комисар Даниел Пашов, районните кметове на Варна, директорът на военноморския музей д-р Мариана Кръстева, председателите на областните организации на Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Съюза на ветераните от войните, граждани и гости на града.

По случай 140-та годишнина от създаването на Военноморските сили на България, командването на флота и ръководството на Военноморския музей обявиха конкурс за историческо есе, в който могат да се включат ученици от осми до дванадесети клас. Темите, по които до 25 април младите автори могат да представят своите творби, обхващат три раздела – „Флотоводци и герои в българската военноморска история”, „Бойната слава на флота” и „Флотът и предизвикателствата на съвременния свят”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки