Организацията на НФСБ в Бургас издигна кандидатурата на Валери Симеонов за евродепутат


Организацията на НФСБ в Бургас издигна кандидатурата на Валери Симеонов за евродепутат
10 Февруари 2019, Неделя


Вижте основните мотиви за това решение на местната структура на Националния фронт

Автор: Десант

Общинските организации на НФСБ в Бургас издигнаха Валери Симеонов за водач на листата за предстоящите европейски избори. Това стана ясно на извънредна пресконференция на патриотичната партия, която се проведе днес в Бургас. Пред медиите застанаха зам.-председателят Валентин Касабов, депутатът Христиан Митев, областният лидер Иван Кузманов, общинският председател Ивайло Вагенщайн и Милен Ненчев, общински съветник от Бургас.

Пет са основните мотиви за издигане на кандидатурата на лидера на НФСб за евродепутат. 

Преди всичко това е последователна политика за защита на националната сигурност, която той води досега. Благодарение на активните и последователни действия на  Валери Симеонов като народен представител в 43 Народно събрание и като вицепремиер в настоящото правителството беше изградена оградата по границата ни с Република Турция, която е и външна граница на Европейския съюз. Издигането на оградата допринесе за сигурността на България и в значителна степен пресече нелегалната миграция и трафика на хора, за което свидетелстват, както данните на МВР, така и оценките на партньорите ни от ЕС.

Валери Симеонов активно защитава националните интереси. Той остро се противопостави срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция, която съдържа противоконституционни положения противоречащи и на българските семейни ценности и традиции. Той успя да убеди и свои колеги от Министерски съвет, докато беше вицепремиер, да гласуват срещу приемането на конвенцията.
Валери Симеонов се обяви категорично и срещу приемането на глобалния пакт за миграцията на ООН, като впоследствие такова беше и решението на  правителството.

Лидерът на НФСБ отстоява и подпомагането на българския бизнес. С действията си като народен представител в 43 Народоно събрание и като вицепремиер по икономическата политика в настоящото правителство той доказа, че застава зад интересите на българските предприемачи за осигуряване на благоприятна бизнес среда.

Благодарение на инициираните от него през 2017 г. промени в нормативната уредба за получаване на визи за България в рамките на 7 дни от наши сънародници от Молдова и Украйна беше подпомогнат хотелиерския и ресторантьорски бранш по Черноморието и беше спасен летния туристически сезон в България.

Последователно Симеонов отстоява политика за развитие на зимния туризъм в страната като в тази връзка предприе редица стъпки за осигуряване на възможност за изграждане на втори лифт в Банско и ремонтиране на съществуващите съоръжения на Витоша.

Валери Симеонов реагираше при всеки опит за налагане на монопол и за ограничаване на конкуренцията като по този начин защити съществуването на малкия и среден бизнес в различни браншове – малките дестилерии на спиртни напитки, малките и средни търговци на горива, доставчиците в програмата на правителството „Училищен плод и мляко“ и др. 

Симеонов последователно подкрепя всички усилия и действия на правителството за намаляване и премахване на административната тежест върху бизнеса.
 
Той винаги е работил и в защита на законността и правовия ред. В казуса с Параходство „Български морски флот“ (БМФ)Валери Симеонов в качеството му на вицепремиер показа, че интересите на държавата и на българските граждани могат и трябва да бъдат защитавани, както и че когато е налице политическа воля е възможно да се осъществява ефективен следприватизационен контрол. По негово изрично настояване държавата разпореди да бъдат отпуснати 2.4 млн. лв., за да заведе дело по казуса с БМФ. В противен случай държавата щеше да загуби около 55 млн. лв. от неустойки.

Единствено Симеонов се противопостави на приемането на поправките в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, които предвиждаха преуреждане на поети задължения по приватизационни сделки, с което се спестяваше на купувачи на приватизирани предприятия заплащането на дължими неустойки по приватизационните договори – сделката за БМФ, приватизацията на Булгартабак, приватизацията на киноцентъра Бояна и др., като по този начин се накърняваха приходите в т. нар. Сребърен фонд (които трябва да се ползват за осигуряване на пенсионната система) и в бюджетите на общините.

Благодарение на навременната реакция на вицепремиера Симеонов  се стигна до налагане на вето от президента, което беше подкрепено с безпрецедентно мнозинство от народните представители.
 
Действията на Симеонов при конфликта с участие на роми в Асеновград показаха работещ модел за налагане на законност и ред, който може да бъде приложен и другаде, а именно:
- засилено полицейско присъствие;
- спешни следствени действия спрямо лица, участващи в противозаконни прояви;
- констатиране и премахване на незаконните постройки;
- изграждане на полицейски участък на територията на циганската махала.

Последовдателно и неотклонно Симеонов отстоява спазването на Закона за устройство на територията и на Закона за защита от вредното въздействие на шума в околната среда както по Черноморието, така и в останалите части на страната. Това порлича както от действията му докато беше вицепремиер, така и от инициираните от него промени в законодателната уредба.

Той ревностно следва политика в интерес на възрастните хора.

Валери Симеонов отстоява от преговорите за коалиционно управление с ГЕРБ до настоящия момент политика за увеличаване на пенсиите за осигурителен стаж и възраст и преизчисляване на останалите пенсии. По негово настояване минималната пенсия беше увеличена за първи път още в началото на манадата от 160 на 200 лв., а не каквато е „традицията“, предизборно в неговия край.

Симеонов предприе и сериозна ревизия на нормативната уредба даваща възможност за получаване на фалшиви инвалидни пенсии, които ощетяват държавата и обществото.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки