Загиналият на АМ „Струма“ се опитвал да предотврати верижната катастрофа, но бил пометен от камион


Загиналият на АМ „Струма“ се опитвал да предотврати верижната катастрофа, но бил пометен от камион
Снимка: бТВ
05 Февруари 2019, Вторник


Много от жителите на село Дамяница са на мястото на инцидента, за да окажат помощ на екипите при ваденето на пострадалите

Автор: Десант

Всички пострадали при верижната катастрофа на магистрала „Струма“ вече са извадени от автомобилите. Това съобщи инж. Георги Пармаков, директор на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Благоевград, цитиран от Фокус. 

По думите му те се транспортират с линейки в болниците в Петрич и Сандански. 
Междувременно стана ясно, че загиналият мъж при инцидента е от Ново Делчево. Той слязъл да сигнализира на идващи автомобили, но е бил блъснат от тежко превозно средство.

На този етап се съобщава официално за един загинал, но според очевидци има и втора жертва, пише struma.bg. Според struma.com ранени били 12 души.

Към момента все още не е установен точният брой на автомобилите, както и на пострадалите. Според инж. Пармаков става дума за между 20 и 25 автомобила. Той посочи, че всички автомобили са обезопасени и няма опасност от пожари. По думите му на място има 4 пожарни екипа от Благоевград, Петрич и Сандански.

Кметът на село Дамяница Атанас Ангелов пък добави, че много жители на село Дамяница са на мястото на инцидента, за да окажат помощ на екипите при ваденето на пострадалите. 

„Почти всеки жител на населеното място има свой роднина или познат, който е участвал в катастрофата и затова всички отидохме на място и оказваме помощ“, допълни Ангелов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки