Свлачище в Родопите прати куриерски автомобил в река


Свлачище в Родопите прати куриерски автомобил в река
Снимка: АПИ, архив
24 Януари 2019, Четвъртък


При инцидента по чудо няма пострадали хора


Кола в автосервиз в Мадан пропадна в реката заради свлечена земна маса, информират от Областната администрация в Смолян.

Продължителният дъжд, преминал в снеговалеж в отделни части на област Смолян, повишава нивата на реки и язовири в областта, но засега са пълноводието е под критичните стойности. Състоянието на язовирите се следи и има готовност да се премине към контролирано изпускане при по-сериозно повишение.

При инцидента с падналата в речното корито кола не са пострадали хора. Автомобилът на куриерска фирма е бил паркиран на площадка на автосервиз по пътя Мадан-Батанци и свличане на земна маса е изпратило колата в реката.

Обилният дъжд е активирал и две свлачища в градската част на Неделино. Засегнатите терени се следят и има готовност за включване на аварийни екипи, ако ситуацията се усложни.

В следствие на обилните валежи е прекъснато електричеството в няколко села в община Смолян, екипи на електроразпределителното дружество работят за отстраняване на проблемите, уточняват от Областната администрация, предаде БТА.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки