ЕК размаха пръст на България заради гражданството срещу заплащане


ЕК размаха пръст на България заради гражданството срещу заплащане
22 Януари 2019, Вторник


Предупреждението се съдържа в цитиран от Ройтерс доклад, който се очаква да бъде публикуван в сряда

Автор: Десант

Европейската комисия с предупреждение към България. Причината – издаването на гражданство срещу заплащане. Предупреждението се съдържа в цитиран от Ройтерс доклад, който се очаква да бъде публикуван в сряда.

Според ЕК програмите в някои страни членки, които позволяват на богати чужденци да си купуват гражданство или жителство, могат да помогнат на организирани престъпни групи да проникнат в блока. Според анализа така се увеличава рискът от пране на пари, корупция и избягване на плащане на данъци.

Малта, Кипър и България са единствените страни-членки на Европейския съюз, в които действат програми за продажба на гражданство.

Междувременно Министерството на правосъдието реагира на критиката и днес излезе с предложение за промени в Закона за придобиване на българско гражданство. Едно от предложенията е именно за отпадане на възможността за получаване на българско гражданство на основание инвестиции.

"Данните показват, че не е постигната целта за увеличаване на привлечените реални чуждестранни инвестиции и икономическо развитие. В резултат от това не е постигнато разкриване на нови работните места и икономически растеж", се казва в анализа на министерството.

Подробности за това как ще се затяга контролът за получаване на българско гражданството можете да намерите ТУК.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
BALGARIN
22.01.2019 14:34:01
0
0
EVROPEISKITE DARZAVI,KOITO PREDLAGAT GRAZDANSTVO SRESHTU INVESTITZII SA MNOGO POVE4E!OSVEN TOVA DAVAT I GRAZDANSTVO I PRI ZAKUPUVANE NA IMOT!PROVERETE DOBRE,TAZI RABOTA,A NE SE
DOVERJVAITE SLJPO!OSAVEN TOVA,TOVA SI E SUVERENNO RESHENIE NA SAMATA DARZAVA,A,,PREPORAKATA,,NA E.K.MOZE DA SE PRIEME ,,ZA SVEDENIE,,!PREKALENO,MNOGO VZEXA DA NI
,,RAZMAXVAT PRAST,,!I TO SLED KATO S TOJ ,,KOMANDEN,,STIL NAKARAXA ANGLI4ANITE DA NAPUSNAT!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки