Евакуираха ученици от Сопот заради ураганен вятър, в Карлово пък няма ток


Евакуираха ученици от Сопот заради ураганен вятър, в Карлово пък няма ток
15 Януари 2019, Вторник


В района духа силен вятър с пориви до 90 км/ч. От общината отправиха предупреждение към жителите за днес и утре да бъдат внимателни за ретящи във въздуха предмети

Автор: Десант

Учениците от професионалната гимназия „Ген. Владимир Заимов” в Сопот бяха евакуирани тази сутрин. Причина е ураганният вятър, който е изпочупил голяма част от стъклата на учебното заведение. Това съобщава пред сайта TrafficNews.bg директорът на гимназията Катя Адарска.

В района духа силен вятър с пориви до 90 км/ч. Паднали са част от пилоните, които държат знамена в града. Вятърът е преместил и част от контейнерите за смет.

В Карлово няма ток в половината град. От Общината в града отправиха предупреждение към жителите за днес и утре заради ураганния вятър.

Те съветват  да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети; да не се движат в близост до жилищни сгради и строителни обекти; да приберат от терасите си всичко, което при силен вятър може да нарани преминаващите по тротоарите; собствениците на строителни фирми да укрепят скелетата и оградите, тъй като те също са уязвими при опасно силния вятър.

Гражданите могат да подават сигнали при възникнали проблемни ситуации и усложнена обстановка на телефон 0335/ 54-555.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки