Военнослужещи и членове на агитката на "Ботев" се събират на мащабен протест във Войводиново


Военнослужещи и членове на агитката на "Ботев" се събират на мащабен протест във Войводиново
11 Януари 2019, Петък


Подобни демонстрации трябва да има и на други места в страната, за да се покаже на ромите, че трябва да спазват законите, категорични са колегите на зверски пребития командос

Автор: Янко Крумов

Мащабен протест се очаква тази вечер в пловдивското село Войводиново. В него ще се включат колеги на пребития на Богоявление командос, както и членове на агитката на пловдивския футболен клуб "Ботев".

Протест имаше и снощи, той премина без напрежение. В селото започнаха подписка с искане за най-строго наказание за задържаните побойници от ромската махала и премахване на незаконните къщи в селото.

Колеги на пострадалия заявиха в "Здравей, България" тази сутрин, че се обявяват против насилието и подобни демонстрации трябва да има и на други места в страната, за да се покаже на ромите, че трябва да спазват законите.

"Нападението над когото и да било е нападение срещу държавата. Само военният министър каза истината за ромите – че са станали изключително нагли. И, ако държавата не вземе нещата в свои ръце, ще го направим ние”, заявиха военнослужещите.

33-годишният военнослужещ от бригада „Специални сили“ Валентин Димчев е в болница след побоя, а на двама братя - 17-годишния Борис Насков Пакетов и 21-годишен Асен Насков Пакетов, бе повдигнато обвинение за причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Проверка след инцидента показа, че къщите в ромската махала са незаконно построени и започна тяхното събаряне.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки