Трима нови генерали получиха днес пагоните си от президента


Трима нови генерали получиха днес пагоните си от президента
Снимка: Президентството
28 Декември 2018, Петък


В приветствието си държавният глава пожела на новопроизведените генерали да продължават да работят все така отговорно за развитието на въоръжените ни сили

Автор: Десант

Президентът Румен Радев връчи днес на тържествена церемония в Гербовата зала на „Дондуков 2” пагоните на военни, удостоени с висше офицерско звание. 

Със свой указ Радев назначи полк. Здравко Пехливанов за зам.-директор на „Операции и планиране“ в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

Полк. Стайко Прокопиев беше назначен на длъжността директор на „Стратегическо планиране“ в Министерството на отбраната (МО) и го удостои с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

С друг свой указ държавният глава освободи бригаден ген. Красимир Кънев от длъжността директор на дирекция „Стратегическо планиране“ в МО,  назначи го на длъжността директор на Щаба на отбраната и го удостои с висше офицерско звание „генерал-майор“.

В приветствието си държавният глава пожела на новопроизведените генерали да продължават да работят все така отговорно за развитието на въоръжените ни сили.

„Помнете от историята на българския генералитет, че сляпото покорство и безропотно подчинение могат и да донесат една звезда отгоре на пагоните и няколко години служба, но не могат да спасят от презрението на подчинените и на българския народ“, посочи държавният глава.

На церемонията присъстваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът на отбраната ген. Андрей Боцев, генерали и офицери.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки