Зов за помощ: Деца от плевенско село имат спешна нужда от дрехи


Зов за помощ: Деца от плевенско село имат спешна нужда от дрехи
Снимка: БНР
26 Декември 2018, Сряда


В навечерието на Коледа Националното сдружение на сираците в България зарадва над 1300 деца от различни градове и села у нас

Автор: Десант

В навечерието на Коледа Националното сдружение на сираците в България зарадва над 1300 деца от различни градове и села у нас. Инициативата „Коледа за всяко дете“ стана възможна благодарение на много хора и институции, които ни подкрепиха, каза пред БНР Слави Михайлов – председател на сдружението.

Едно посещение в детска градина „Вит“ в плевенското село Дисевица обаче стана причина за апел за помощ на тези деца:

„В с. Дисевица има 43 деца в детската градина. Посетихме ги с намерението да ги направим малко по-щастливи на коледния празник. Занесохме им торбички с лакомства. Преди да връча торбичките, още докато течеше програмата на деца, за мое огромно съжаление излязох с много смесени чувства, дори си казах „Какво правя тук“. Не мога да си представя да отида да занеса лакомства на дете, което е голо, със скъсани дрехи, с гумени чехли и мръзне от студ. Това ме провокира да апелирам с молба за помощ. Директорката каза, че за много от децата в градината и за техните семейства е спасение, че детската градина ги приема, защото поне са на топло и нахранени. Молбата ми към всички добри хора е да дарите чисти, изпрани дрехи“.

Директорът на детската градина добави, че повечето семейства имат финансови затруднения. Тя посочи, че децата имат нужда от почти всичко – дрехи, обувки. Децата в градината са от 3 до 7-годишна възраст.

От детската градина осигуряват учебници, материали, хартия, сапуни безплатно. Има играчки и всичко, което е необходимо за едно дете, категорична е директорката.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки