Вицепремиерът Марияна Николова и министър Бисер Петков посетиха дома за възрастни хора в Горна баня


Вицепремиерът Марияна Николова и министър Бисер Петков посетиха дома за възрастни хора в Горна баня
Снимка: Пресцентър на МС
21 Декември 2018, Петък


„Вие сте сребърният капитал на България" - обърна се към тях социалният министър

Автор: Десант

Заместник-министър председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова и министърът на труда и социалната политика Бисер Петков посетиха дом за възрастни хора в квартал Горна баня.

Двамата разговаряха с живущите в дома както и с екипа, който се грижи за тях. Вицепремиерът Николова изрази удовлетворение от работата на персонала за милосърдието и грижите, които полага за живущите в дома.

"Тук сме защото сме призвани да се грижим както за децата така и за нашите майки и бащи. Най-важното в този процес е да съхраним достойнството на старите хора.“ каза заместник-министър председателят. Тя пожела здраве, уют и хората да се чувстват добре в домашна обстановка.

Министър Петков също поздрави възрастните хора с наближаващите празници. „Вие сте сребърният капитал на България. Министерството на труда и социалната политика ще продължи да разработва мерки за поощряване на активния живот на възрастните хора, за да може техният потенциал да се използва пълноценно“, каза министър Петков.

„Чрез новото законодателство в областта на социалните услуги ще се създадат възможности за по-добри условия, качествени грижи и по-пълноценен живот на потребителите на домовете за стари хора. Те няма да се закриват и ще продължат да функционират в бъдеще като социална услуга“, добави министър Петков.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки