Община Поморие получи 1 млн. лева за изграждане на детска ясла в Ахелой


Община Поморие получи 1 млн. лева за изграждане на детска ясла в Ахелой
20 Декември 2018, Четвъртък


Проектът е за изграждане на нова двуетажна сграда като филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”

Автор: Силвия Горанова

С решение на Министерски съвет правителството одобри средства в размер на 1 000 000 лева, които да бъдат преведени към бюджета на Община Поморие, за детска ясла в УПИ IV, кв. 11 по плана на гр. Ахелой.

Проектът на Община Поморие е за изграждане на нова двуетажна сграда  – детска ясла за 2 групи по 15 деца на възраст от 10 месеца до 3 години, като филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”. Сградата ще е разположена в непосредствена близост до съществуващото училище и детска градина.

Двете яслени групи ще разполагат с достатъчно пространство за игри и занимания на малките деца. Всяка група ще има своя спалня, съблекалня, разливочна, санитарни и помощни помещения и кътове за игра.

В двора също ще има обособен кът за игри на открито, различен от този за по-големите деца. Новата сграда ще разполага със самостоятелно котелно помещение, лекарски кабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг.

Всички дейности ще се изпълнят с материали  съгласно санитарно–хигиенните изисквания. Проектното решение предвижда настилките да са от гранитогрес, теракот и ламинат, стените на тоалетните от фаянс на височина минимум 2,00 м., а всички тавани и останалите стени да са боядисани с латекс. Дограмата е PVC .

Предвидена е каменна облицовка и облицовка с декоративни тухли частично в зоната на партера и втория етаж.

„Благодарение на финансовата подкрепа на правителството ще решим още един дългогодишен проблем в Ахелой, а именно осигуряване на подходяща среда за занимания и игри на най-малките. Липсата на детска ясла е въпрос, който разискваме с майките от Ахелой от години и наистина се радвам, да поднеса тази новина като коледен подарък за всички тях.”, каза кметът Иван Алексиев.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки