Валери Симеонов: Аз съм за по-строго и крайно прилагане на законите


Валери Симеонов: Аз съм за по-строго и крайно прилагане на законите
05 Декември 2018, Сряда


Това коментира лидерът на НФСБ по повод нападенията над възрастни жени в родното му село Бутан

Автор: Десант

Мястото на индивиди, които нападат беззащитни жени, е в затвора. Трябва да се установят виновните за това престъпниците. Това каза пред бТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов.

Той бе помолен да коментира нападението над жени от родното село на баща му Бутан. 31-годишен мъж от селото изнасилил възрастна жена и пребил друга с лопата.

„Невинни хора страдат, когато не се спазват законите. Никоя държава не е успяла да се справи с всички криминални типове, но хората с основание отправят упреци към властта. Аз съм за по-строго и крайно прилагане на законите“, заяви депутатът.

Снощи той отиде в Бутан за тържеството на селото, по време на което бе запалена коледната елха.

„Не е разбита къщата на баща ми, а едно стопанско помещение, което е в страни от сградата и крадците са взели вино. Събрали са тел от лозята, но не са се съобразили с това, че има поставени камери. Бяха задържани на втория ден. Единият се опитал да отреже кабела на камерата. Тогава се запечатва лицето му“, уточни Симеонов.

„Не съм притеснен. Взел съм мерки със СОТ, застрахован е имотът“, добави той.

„Не искам хората да остават с впечатлението, че Бутан, което е едно от най-големите села на Врачанска област, е неспокойно, или че е рисково да живееш там. Нищо подобно няма“, коментира още Валери Симеонов.

„Обстановката в селото е спокойна“, увери и началникът на РПУ – Козлодуй Кръстьо Кръстев.

3200 души живеят в Бутан, увери кметът на Бутан Ивайло Иванов. „Безработицата намалява. Селото е спокойно, но има доста роми, а голяма част от подрастващите са с ниско образование“, каза още той.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки