Шофьорът, дрифтирал пред Народното събрание, остава в ареста за 72 часа


Шофьорът, дрифтирал пред Народното събрание, остава в ареста за 72 часа
19 Ноември 2018, Понеделник


Срещу него е повдигнато обвинение за хулиганство

Автор: Десант

Софийска районна прокуратура повдигна обвинение за хулиганство и задържа за 72 часа шофьор на автомобил за дрифт пред Народното събрание, съобщиха от държавното обвинение.

Около 14.10 часа вчера на бул. „Цар Освободител” пред сградата на Народно събрание и паметника Цар Освободител по време на протест шофьор потеглил от паметника по булеварда с  управлявания от него автомобил „Фолксваген Голф“ и въпреки намиращите се в близост хора, дрифтирал, като изваждал преднамерено автомобила извън контрол. Той направил обратен завой с несъобразена скорост, навлязъл в платното за насрещно движещите се, като задната част на автомобила се носила неконтролируемо.

В хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, че шофьорът е 20-годишен мъж, осъждан, като предходната му присъда е също за хулиганство.

Изготвено е постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за действия, грубо нарушаващи обществения ред, и го грози наказание до пет години лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянието и извършителя наблюдаващият прокурор е постановил задържането му за срок до 72 часа, след което съдът ще реши дали той да остане за постоянно в ареста.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки