Горанов: Темата „1000 лева за Гражданска отговорност“ е спекулация, такъв дебат няма


Горанов: Темата „1000 лева за Гражданска отговорност“ е спекулация, такъв дебат няма
12 Ноември 2018, Понеделник


Целта на подобни внушения са създаване на обществено напрежение, каза министърът на финансите

Автор: Десант

Цена 1000 лв. за „Гражданска отговорност“ не стои на дневен ред - подобна тема е спекулация, целяща създаването на обществено напрежение. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов след проведен коалиционен съвет в Министерски съвет, цитиран от Агенция „Фокус“.

„Запознах коалиционните партньори и премиера с фактическото състояние относно основните теми, с вързани с недоволството на българските граждани в последните дни. Информирах ги, че на дневен ред цена 1000 лв. за „Гражданска отговорност“ не стои. Подобна тема е спекулация, която цели създаването на обществено напрежение“, обясни министър Горанов.

Той уточни, че размерът на цената на „Гражданската отговорност“ зависи от много фактори – от цялостното състояние на сектора и от темата за неимуществените вреди.

„Има смесване на темите за цената на „Гражданската отговорност“ и системата „бонус-малус“. Всички се обединихме около това, че по-рисковите шофьори трябва да плащат повече“, коментира Владислав Горанов като поясни, че е друг въпросът, че наредбата на КФН, която се обсъжда, е на много ранен етап.

„Дали ще остане в този вид тепърва ще се анализира. Дебат за 1000 лв. „Гражданска отговорност няма“, няма и такива цени на пазара в момента в България“, каза още той.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки