Изложбата на НВИМ „Малкият човек в голямата война“ заминава за Полша


Изложбата на НВИМ „Малкият човек в голямата война“ заминава за Полша
05 Ноември 2018, Понеделник


Бомбардирайки сетивата, експозицията създава отделни зони на емоционален заряд, в които посетителят преживява войната не като страничен наблюдател, а като реален участник в събитията отпреди 100 години

Автор: Силвия Горанова

На 8 ноември (четвъртък), от 18.00 часа в Българския културен институт във Варшава, Полша ще бъде открита изложбата на Националния военноисторически музей (НВИМ) „Малкият човек в Голямата война“.

Тя е част от Националния план за отбелязване на 100-годишнината от края на Първата световна война и получи най-голямата награда на Министерство на културата за атрактивен и оригинален проект за самостоятелна изложба на тазгодишното издание на Панаира на музейните изложби.

С богатство от въздействащи фотографии, звукови ефекти, лични свидетелства и емблематични експонати световният конфликт е представен през очите на обикновения човек – през неговите чувства и емоции, през начина, по който войната променя живота му и слага печат върху съдбата му.

Изложбата интерпретира темите за националното обединение, разрушенията, ужаса на смъртта и краха на моралните ценности през призмата на многопластовите емоции и общочовешката проблематика.

Бомбардирайки сетивата, експозицията създава отделни зони на емоционален заряд, в които посетителят преживява войната не като страничен наблюдател, а като реален участник в събитията отпреди 100 години.


В категории: Новини , История , Духовни средища , Нова история

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки