По 5 лева за чадър и шезлонг в Приморско от следващото лято


По 5 лева за чадър и шезлонг в Приморско от следващото лято
Снимка: Разходка.ком
31 Октомври 2018, Сряда


Определени са концесионери на морските плажове „Китен-Атлиман“ и „Приморско-север“

Автор: Янко Крумов

След проведени конкурси правителството определи „Атлиман 2“ ЕООД за концесионер на морски плаж „Китен-Атлиман“, а „БУЛ ПРИМ ГРУП“ ЕООД за концесионер на „Приморско-север“ в община Приморско.

По отношение на плажа „Китен-Атлиман“ се предвижда за срока на концесията да бъдат направени инвестиции за мерки за опазване на околната среда и защитените територии в размер на 1 162 560 лв.

В зоната за платени плажни принадлежности цената за ползване на чадър и шезлонг ще бъде по 7 лв. с ДДС. Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане (роялти) 9,5% без ДДС или 126 898 лв. без ДДС.

За морския плаж „Приморско-север“ инвестициите за срока на концесията възлизат на 814 689 лв.

Концесионерът се задължава да предлага цена за 1 бр. чадър в размер на 5 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер на 5 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности.

Размерът на концесионното плащане за всяка календарна година от срока на концесията е определен съгласно приетата от МС Методика за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и предложения от концесионера размер на отчисленията от базата за изчисляване размера на концесионното плащане 2% без ДДС или 35 812 лв.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки