Скандал с мухлясал кашкавал за учениците в Сливен


Скандал с мухлясал кашкавал за учениците в Сливен
Снимка: Сливен прес
30 Октомври 2018, Вторник


Кой достави негодния продукт

Автор: Десант

Миналата седмица класни ръководители и директори от Сливен сигнализираха, че ученици в Града на стоте войводи са получили за закуска мухлясъл кашкавал.

Етикетът на млечният продукт сочи, че той е произведен на 8 май 2018 г., а срокът му на годност е до 24 юни 2019 г. Според Българския държавен стандарт обаче този срок не може да е по-дълъг от 10 месеца.

Actualno.com цитира пресцентъра на БАБХ, че сигналите, подадени към Областната дирекция в Сливен, са два. Не се назовава обаче конкретната фирма, доставила разваления кашкавал, с мотива, че в момента текат спешни проверки. Очаква се те да приключат до няколко дни.

По думите на шефа на ачалникът на Регионалното управление по образованието в Сливен Боян Аксаков храните по програмата „Училищно мляко” се осигуряват по договор между самите учебните заведения и фирма доставчик, избрана от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ), а контролът върху качеството на млечните продукти се осъществява от Агенцията по безопасност на храните.

От думите му става ясно, че генерален доставчик за град Сливен по схемата "Училищно мляко" на ДФЗ е хасковската фирма "Млечни продукти Тракия" и тя работи с почти всички начални и основни училища в града. Според запознати обаче реалният производител на мухлясалия продукт е от Ямбол, посочва Actualno.com


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки