Цацаров и Горанов договаряха бюджета на съдебната власт


Цацаров и Горанов договаряха бюджета на съдебната власт
26 Октомври 2018, Петък


Обсъдени бяха и предложените с публикувания от Министерство на финансите проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2019 г. изменения в Закона за съдебната власт

Автор: Десант

В Съдебната палата се проведе работна среща между главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на финансите Владислав Горанов. Предмет на работното обсъждане бе проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 2019 г., предложен от Министерския съвет, в частта му относно бюджета на съдебната власт.

От страна на министъра на финансите бе изразена готовност за частично сближаване на позициите по отношение на предвидените средства за осигуряване на разходите на органите на съдебната власт.

Г-н Владислав Горанов заяви, че ще представи на предстоящото заседание на правителството актуализирани параметри на бюджета за 2019 г., различни от предложените от МС в проекта и по – близки до тези, предложени от ВСС.

Обсъдени бяха и предложените с публикувания от Министерство на финансите проект на Закон за държавния бюджет на Република България за 2019 г. изменения в Закона за съдебната власт, касаещи чл. 352 от този закон /средства за облекло на съдебните служители/. Министърът на финансите възприе изложените аргументи такива изменения в ЗСВ да не бъдат извършвани.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки