Прокуратурата е блокирала паричен превод за 14 млн. евро по аферата „Джи Пи Гейт”


Прокуратурата е блокирала паричен превод за 14 млн. евро по аферата „Джи Пи Гейт”
Снимка: Канал 3
08 Октомври 2018, Понеделник


Това обяви пред журналисти в Русе главният прокурор Сотир Цацаров

Автор: Десант

Паричен превод в размер на близо 14 млн. евро е бил блокиран от Софийската градска прокуратура по реда на Закона за мерките срещу изпиране на пари, като действията на обвинителите са свързани със сигналите на онлайн изданието „Биволъ” и на вицепремиера Томислав Дончев за злоупотреби с европари, станали по-известни като „Джи Пи Гейт”.

Това обяви пред журналисти в Русе главният прокурор Сотир Цацаров, цитиран от „Фокус”. „Проверката е прераснала в досъдебно производство. Това, което мога да кажа е, че по отношение на нея и в рамките ѝ със съдействието на ДАНС са извършени и действия по реда на Закона за мерките срещу изпиране на пари. Тези действия са довели и до запор на изключително крупна сума пари и блокиране на превод”, обясни обвинител №1.

Той подчерта, че проверката продължава и обхваща всички споменати в сигналите физически и юридически лица, „независимо дали са търговци, или сдружения с идеална цел”.

По-рано днес говорител на Европейската комисия обяви, че данните за злоупотреби с европейски фондове в България ще се проверяват от службата за борба с измамите.

„Възприемаме съвсем сериозно всички изразени подозрения за злоупотреба със структурните фондове, следим медийните материали, свързани с България. Ще съобщим на ОЛАФ и вече поискахме данни по тези обвинения от съответните власти”, подчерта говорителят, цитиран от БТА.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки