Жители на Люляково се оплакаха пред НФСБ от лошото състояние на читалищната сграда


Жители на Люляково се оплакаха пред НФСБ от лошото състояние на читалищната сграда
02 Октомври 2018, Вторник


НЧ „Просвета – 1929“ отсега се готви за своята 90-годишнина, но има опасност да няма къде да я отбележи

Автор: Силвия Горанова

Сградата на читалище „Просвета – 1929“ в Люляково е в много тежко състояние. Културата институция отсега се готви за своята 90-годишнина, която ще отбележи през 2019 г., но има опасност да няма къде да я отпразнува. Голяма част от помещенията в читалището са неизползваеми.

Това стана ясно по време на отчетно-изборно събрание на местната структура на ПП „Национален фронт за спасение на България“. На срещата с актива и симпатизантите на НФСБ присъстваха народният представител Христиан Митев и областният координатор на партията Иван Кузманов.

С проблема на читалището се ангажира Христиан Митев, който на 2 октомври направи официално допитване до областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

„Според секретаря на читалището сградата е публична държавна собственост, което се потвърждава и от отказа на община Руен да отдели средства за неотложен ремонт, тъй като имотът не е общинска собственост. Читалището не разполага с финансов ресурс дори за най-неотложните ремонти.

С оглед изложеното моля да ме уведомите държавна собственост ли е сградата на НЧ „Просвета – 1929“ и ако това е така, каква е възможността за извършване на най-неотложните ремонтни дейности на читалищната сграда“, се казва в текста на писмото, подписано от депутата Христиан Митев.

По време на срещата в Люляково в редиците на НФСБ се включиха нови членове. Те избраха за свой секретар на местната структура Димитър Иванов.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки