Обмяна на опит в сферата на спорта с Хърватска и Швеция се проведе в България


Обмяна на опит в сферата на спорта с Хърватска и Швеция се проведе в България
29 Септември 2018, Събота


Партньор на инициативата е „Асоциация за развитие на българския спорт“

Автор: Десант

В периода 24-27 септември 2018 в България се проведе мобилност за обмяна на опит между спортни администратори и специалисти по проект МОСТ, в който „Асоциация за развитие на българския спорт“ е партньор и заедно със сродни организации от Швеция и Хърватска реализират дейности от началото на годината.

В първия ден от международната среща участниците, сред които представители на Спортната организация на град Рийека, Шведската спортна конфедерация, спортни клубове по футбол, гребане, лека атлетика и хандбал и спортни университети, посетиха спортни съоръжения и административни спортни структури в град София.

Участниците посетиха Министерство на младежта и спорта, където се запознаха с политиката на България за развитие на спорта, инвестициите, които са направени в последните години, приоритетите на министерството и успехите, които се постигнаха в сектора по време на първото Българско Председателство на Съвета на ЕС в първата половина на 2018.

Международната делегация посети националния стадион „Васил Левски“ и се запозна със спортната слава на страната ни в Музея на спорта. В следобедните часове, спортните специалисти посетиха кампуса на Национална спортна академия „Васил Левски“, където се запознаха с практиките, които НСА прилага вече 75 години, постигнатите успехи и възможните допирни точни за бъдещи партньорства с академичната институция.

По проект МОСТ предстои мобилност на административен персонал в сферата на спорта и спортни специалисти в Рийека, Хърватска, който ще се проведе в края на месец ноември 2018 и в който ще вземат участие 7 представители от България.

Целта на проект МОСТ - Мобилност на персонал Mobility of staff MOST е да насърчи партньорството между административните спортни структури на национално и местно ниво. Този проект има за цел да насърчи административния персонал на спортните организации, които са не само „администратори“, но много повече с оглед на ежедневните им задачи.

Чрез проектните дейности и обмяната на опит, административният персонал ще бъде допълнително обучен за това как да свържат спорта с други видове индустрии (напр. туризъм, маркетинг), което може да донесе допълнителни възможности за спортния сектор - как да развият маркетингови дейности, какви възможности са осигурени от ЕС чрез финансиране на различни програми (по-специално свързани с програмата Еразъм + Спорт).

Специално внимание в проекта е отделено на обучението за това как да свърже административният персонал с учените, разрешаващи спортни проблеми. Типичен пример е големият набор от студенти, бакалавърски и докторски дисертации справящи се с различни въпроси в спорта, които остават неизползвани след като учените публикуват труда или дисертацията си.


В категории: Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки