Архивни фотографии на „Паламудените вдъхновения и странджански седенки“ в Ахтопол


Архивни фотографии на „Паламудените вдъхновения и странджански седенки“ в Ахтопол
18 Септември 2018, Вторник


Ето какво могат да видят гостите на есенните ахтополски празници

Автор: Десант

Архивна фотографска експозиция в три части ще бъде показана в Ахтопол този уикенд. Изложбата ще може да бъде видяна в музей „История на котвата“ в морския град на 21, 22 и 23 септември между 17:00 и 21:00 часа. Събитието е част от културната програма на есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“.

На първия етаж на музея ще бъде представена експозиция „Ахтопол в стари снимки, карти и материали“. На втори етаж пък ще можем да разгледаме образци на котви от всички черноморски типове и разновидности, както и находки от потънали кораби от праисторията до наши дни. Третата част на изложбата – „Черно море и Странджа в Европейската картография“ – пък ще обхване периода от VI до III в. пр. Хр. и ще покаже керамика от некропола на Аполония Понтика.

Припомняме, че освен тази експозиция, посетителите на есенните ахтополски празници ще могат да се насладят на още няколко интересни културни събития – изложбите „Семейните албуми на странджанци говорят“ и „Храмовете на Странджа“, подготвени от исторически музей „Проф. Александър Фол“ в Малко Търново, изложбата-живопис „сМисъл“ на галерия „АлтерЕго“ в Ахтопол, както и изожба на подводна фотография, осигурена от организаторите на фестивала за водолази и харпунджии Diving Fest.

Цялата програма на есенните ахтополски празници „Паламудени вдъхновения и странджански седенки“ можете да видите ТУК.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки