Полицаи от Мездра откриха и иззеха голямо количество старинни оръжия


Полицаи от Мездра откриха и иззеха голямо количество старинни оръжия
Снимка: МВР
29 Август 2018, Сряда


46-годишният мъж, който е задържан по случая, нямал разрешение за съхранение, носене и употреба



Автор: Десант

Във вторник, при извършване на оперативно-следствени действия в Мездра, за проверка е спрян лек автомобил „Субару“, собственост и управляван от 46-годишен мъж от града. В колата служителите на реда открили два старинни капсулни пистолета и газов пистолет с поставен пълнител с боеприпаси.

Последвали проверки в две жилища, обитавани от шофьора на возилото, в които са намерени 2 старинни капсулни пушки с работещи пускови механизми и  2 револвера без марка и модел и  идентификационен номер, както и ловни и бойни боеприпаси, за които няма разрешение за съхранение, носене и употреба.  

Процесуално-следствени действия продължили и в обитавана от мъжа къща с. Ребърково, откъдето са  иззети още 10 пистолета и револвери с различни марки, модели и идентификационни номера, 3  старинни капсулни пушки без марка и модел, 22 ловни и бойни патрони с различен калибър, както и множество части за огнестрелни оръжия.

Предстои изясняване на произхода на откритите оръжия и боеприпаси.

От пресцентъра на МВР уточняват, че 46-годишният мъж е задържан в ареста на РУ-Мездра, а по случая е образувано досъдебно производство, работата по което продължава под наблюдението на прокуратурата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки