КУРИОЗ! Кенгурова мишка напълзя вилата на кърджалийски бизнесмен


КУРИОЗ! Кенгурова мишка напълзя вилата на кърджалийски бизнесмен
Снимката е илюстративна
28 Август 2018, Вторник


Екзотичното животно, допълзяло неизвестно откъде по нашите ширини, сварило дори да се размножи

Автор: Десант

Гризач от вид, непознат по тези географски ширини, избра вилата на кърджалийски бизнесмен, за да отгледа потомството си, съобщава 24rodopi.com.

Пред медията стопанинът на дома разказва, че показал наподобяващата на мишка животинка на свой познат, който бил запознат с разнообразието при гризачите. Човекът предположил, че това е... кенгурова мишка. На същото мнение бил и ветеринарят, който също разгледал странното същество.

В коментари под статията с информацията за неочаквания нашественик читатели на медията пък изказват предположения, че това може да е чупакабра, друг твърди убедено, че става дума за най-тривиален съсел, известен още като обикновен сънливец!

Споменатият ветеринар обаче категорично отхвърля възможността това да е сънливец. Той е сигурен и че животинката не е малка чинчила.

Един от анонимните коментатори обаче също смята, че това е кенгурова мишка и призовава: „Много рядък вид е. Не убивайте мишката!".


Снимка: 24rodopi.com

Куриозното в случая е, че кенгуровата мишка не се среща в Европа, а обитава югозападните щати на САЩ, като е разпространена в цяла Централна Америка и ареалът, където може да срещнат нейни популации, достига до северозападните части на Южна Америка.

Обичайно този гризач предпочита да живее в пустинни и полупустинни райони, с ниска тревиста и храстовидна растителност и песъчлива или глинеста почва. 

Кенгуровите мишки са от семейството на двуутробните бозайници. На дължина те достигат до 12 сантиметра, имат големи очи и дълга опашка. Мощните им задни лапички им позволяват да скачат на два метра и да достигат скорост от 10 километра в час, подобно на кенгурута, откъдето идва и името им.

Как техни представители са се озовали във вилата на кърджалиеца е пълна мистерия. Още по-любопитно е, че при това са сварили дори да се размножат.


В категории: Новини , Парадокси

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
ПХ
08.09.2018 20:10:51
0
0
Най-обикновен сънливец, широко разпространен гризач у нас! Очевадно е, че няма нищо общо с илюстративната снимка!
1
MUNCHO
29.08.2018 09:05:00
0
0
SAMO,,SKA4ASHTI KENGUROVI MISHKI,,NI LIPSVAXA!OT SEVER 4UMA PO SVINETE-NA JUG NASHESTVIE NA
GRIZA4I!AMI MOZE DA E I NJKAKVA,,BIODIVERSIJ,,!TRJBVA DA SE VAZOBNOVI PO-STROGIJ KONTROL PO GRAN
ITZITE,NO BEZ PALNO VAZTANOVJVANE NA GRANI4NITE ZAGRAZDENIJ,TOVA SHTE E TRUDNO OSASHTESTVIMO!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки