Условни присъди за циганите, нападнали полицейски патрул в пловдивското село Шишманци


Условни присъди за циганите, нападнали полицейски патрул в пловдивското село Шишманци
Снимката е илюстративна
21 Август 2018, Вторник


Това стана, след като подсъдимите подписаха споразумение с Районна прокуратура-Пловдив

Автор: Десант

Циганите, нападнали полицаи в пловдивското село Шишманци, получиха условни присъди. Това стана, след като подсъдимите подписаха споразумение с Районна прокуратура-Пловдив.

Инцидентът е станал в нощта на 18 август, припомнят от прокуратурата. Униформените са задържали млад водач, който нямал книжка при рутинна акция в село Шишманци. Свалили регистрационните номера на опела му и му съставили акт.

Приятели на провинилия се решили да си отмъщават на органите на реда. Те тръгнали след тях. Настигнали ги в Раковски, където започнала разправия с полицаите, гарнирата с порядъчна доза псувни и закани.

След скандала бащата на провинилия се младеж се врязал с БМВ в патрулния автомобил. Служителите на реда бяха приети в болница с различни контузни рани.

Четирима от нападателите днес се изправиха пред съда – Васил Димчев /40/; Димитър Димчев /19/; Тошо Стоянов /22/ и Васил Ангелов /20/. Петият от задържаните е освободен. Всички мъже са от пловдивското село Шишманци. По-младите работят като монтажисти.

Най-тежко наказание получи Васил Димчев, мъжът врязал БМВ-ти си в патрула и бащата на провинилия се шофьор. На него са му били повдигнати три обвинения – за телесната повреда, за хулиганство и за увреждане на автомобил. След споразумение между неги и прокуратурата, 40 – годишният мъж получи една година и два месеца условна присъда с 3 години изпитателен срок.

Синът му и другите двама негови авери пък бяха повдигнати обвинения за хулиганство и съучастие. Те бяха наказани с 8 месеца условно и отново 3 години изпитателен срок.

БМВ-то на Димчев старши ще бъде върнато на притежателя си, а разходите по делото ще бъдат платени споделено от четиримата мъже.

В залата бяха роднините на всички провинили се. След приключване на заседанието те коментираха само, че хората им ще си изтърпят наказанието, но ситуацията не била така както е била отписана в кориците на досъдебното производство.

Споразумението е влязло в сила и не подлежи на протест и обжалване.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки