Риболовни инспектори: Не купувайте риба от крайпътни търговци


Риболовни инспектори: Не купувайте риба от крайпътни търговци
Снимка: ИАРА
06 Август 2018, Понеделник


За втори път хващат мъж да продава от стоката без документи в участъка между Созопол и Приморско

Автор: Десант

За втори път инспектори на ИАРА засичат търговец, който продава риба на пътя Созопол – Приморско без необходимите документи (копие от декларация за произход и документ за продажба).

На нередовния крайпътен продавач е съставен акт.  Глобата, която законът предвижда за такова нарушение, е до 6000 лв. 

„Подобна търговия крие риск за купувачите”, предупреждават от ИАРА и съветват хората да купуват риба само от регламентирани търговски обекти.

От началото на август инспектори на Агенцията извършват масирани проверки на търговските обекти, в които се продава риба. В рамките на инспекциите е установено нарушение и в обект №157 на Централния рибен пазар във Варна. На нередовния търговец в случая ще му бъде наложена глоба в размер на 500 лв. Иззета е и рибата, която е продавал – калкан с тегло 1,9 кг и размер 48 см.

Успоредно с проверките на търговците, патрулен катер на ИАРА извърши проверки в Черно море на даляни, мидени ферми, както и на риболовни кораби, извършващи трална дейност. Добрата новина е, че при тях не са установени закононарушения. 

Не е открито нарушение и при разтоварването на кораби с улов. Капитаните са разполагали с всички необходими документи за улов на калкан в Черно море, а количеството и размерът на рибите са отговаряли на условията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки