Червеният бизнесмен и общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев е бил с Митьо Очите в Истанбул


Червеният бизнесмен и общински съветник от Бургас Бенчо Бенчев е бил с Митьо Очите в Истанбул
Бенчо Бенчев влезе в Общинския съвет в Бургас с листата на БСП
04 Август 2018, Събота


Човекът на БСП в ОбС в морския град обаче е бил задържан за кратко, след което е освободен

Автор: Десант

Заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев, който стана известен със скъпия си "Ролс Ройс", е бил задържан с Димитър Желязков - Митьо Очите в Истанбул тази нощ, съобщава БНТ.

Желязков и Бенчев са били заедно в един хотел по време на ареста на Митьо Очите. Бенчев обаче не е обвиняем по разследването, заради което Митьо Очите беше обявен за международно издирване. Затова е бил освободен.

В Бургас не е тайна, че Бенчев държи основния пакет от акциите в „Аркус – Сигурност“, където Митьо Очите официално работи като "консултант". Общоизвестно на града е също, че Желязков е забелязван на разговор с Бенчев.

Припомняме, че Димитър Желязков беше арестуван в изпълнение на червена бюлетина за издирване, издадена от Интерпол. А в София Специализираният съд повече от 4 часа гледа мерките за неотклонение на задържаните от престъпната група, на която Желязков е сочен за ръководител.

Ако Митьо Очите потвърди пред турските власти, че няма против да бъде екстрадиран, възможно е в следващите дни да бъде предаден на нашите власти. Но ако не бъде съгласен, съдът трябва да реши неговата екстрадиция, което може да отнеме около 2 месеца.




В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки