Задържаха Митьо Очите в Истанбул, Борисов пък ще дава брифинг пред ГПУ Малко Търново


Задържаха Митьо Очите в Истанбул, Борисов пък ще дава брифинг пред ГПУ Малко Търново
04 Август 2018, Събота


Димитър Желязков беше официално обявен за издирване от Интерпол, за ареста му са помогнали и турските власти

Автор: Десант

Димитър Желязков – Очите е бил задържан снощи в Истанбул при съвместна операция на българските и турските власти, гръмнаха медиите преди минути.

Димитър Желязков беше официално обявен за издирване от Интерпол. В сайта на организацията е посочено, че той се издирва във връзка с участието му в организирана престъпна група, свързана с рекет, изнудване и палежи с цел печалба.

Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това към оня момент е станало законно – той не е бил подсъдим или обвиняем.

При мащабна полицейска операция по-рано тази седмица в Бургас бяха арестувани 19 души, считани за приближени на Митьо Очите.

Според прокуратурата става дума за организирана престъпна група за рекет и разпространение на наркотици с голямо влияние в цялата страна. Оказва се, че част от задържаните имат общо с погребалния бизнес.

От специализираната прокуратура разкриха, че работят по случая вече две години. Групата е действала по Южното Черноморие, ползвала се е с влияние в цялата страна. Разполагали са и с оръжия.

Освен Митьо Очите, сред издирваните е и общинският съветник втори мандат в Несебър Пейо Янков, чиято фамилия е позната отдавна. Баща му – Димитър Янков, който също е бил общински съветник, беше разстрелян в Несебър. За фамилията се знае, че държи в ръцете си бизнеса с хотели и ресторанти в Слънчев бряг и района.

Междувременно от полицията в Бургас съобщиха, че премиерът Бойко Борисов ще дава брифинг пред сградата на Гранично полицейско управление в Малко Търново. Анонсът обаче бе направен един час преди медийната изява на министър-председателя. 


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки