За пореден път: ВМС ще чества годишнината си в Свети Влас


За пореден път: ВМС ще чества годишнината си в Свети Влас
01 Август 2018, Сряда


Само преди месец собственикът на ваканционни комплекси и яхтеното пристанище в курорта - Йордан Динев, бе предложен от военния министър за орден „Стара планина"  

Автор: Десант

Военноморските сили отбелязват след броени дни 139 години от създаването си. От военния флот разпространиха програмата на празненствата, които ще се състоят от 5 до 12 август в Русе, Варна и Бургас.

Неприятно впечатление в нея прави, че докато тържественото събрание-концерт, което ще бъде в Бургас на 8 август по обяд, ще се състои в тясната и душна зала на Драматичен театър „Адриана Будевска”, то на вечерния празничен концерт на представителния духов оркестър на ВМС ще могат да се насладят на воля единствено жителите и гостите на курортния комплекс „Свети Влас”.

Припомняме, че преди малко повече от месец - в края на юни, павителството предложи на президента да удостои с  орден „Стара планина", съсобственика на яхтеното пристанище „Марина Диневи" и на курортни комплекси в Свети Влас - Йордан Динев.

Предложението за връчването на най-високото държавно отличие на предприемача дойде от вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Мотивите бяха: „за заслугите му за запазване и популяризиране на най-добрите традиции на Българската армия" и по-точно, о.з. Динев подпомагал изграждането на монументи, паметни плочи и барелефи, посветени на българската бойна слава и на воинската чест.

Поради какви причини обаче на братята Диневи им се оказва честта да са домакини на официалните празненства на военноморските ни сили, историята мълчи. И това вече се утвърждава като традиция вече няколко години подред. А защо духовият оркестър да не посвири в курортен комплекс „Албена" или пък в Слънчев бряг например?!

За да не звучи като за заяждане, само ще поясним, че всички останали прояви в програмата, посветена на 139 години от създаването на ВМС, са предвидени да се проведат на централните площади във Варна, Русе и Бургас, във варненската Морска градина и пред русенския Паметник на моряка.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки