Извергът, отвлякъл и измъчвал Виктория 20 дни, е открит случайно от полицията


Извергът, отвлякъл и измъчвал Виктория 20 дни, е открит случайно от полицията
26 Юли 2018, Четвъртък


Въпреки че майката на момичето е виждала лицето на похитителя, знаела е кой е той, разследващите органи така и не го потърсили

Автор: Янко Крумов

18-годишната Виктория от Добрич, обявена за издирване в началото на юли, бе открита 20 дни по-късно от полицията. Но не в резултат на професионално полицейско издирване, а съвсем случайно.

По анонимен сигнал на гражданин е имало претърсване в дома на родителите на похитителя, където били намерени наркотици. Заради това извергът бил задържан, а в последствие той признал и за Виктория.

Момичето е било намерено в безпомощно състояние – пребита и дрогирана. По цялото й тяло е имало множество наранявания, вероятно от удари, следи от гасене на цигари включително и по лицето й.

В момента Виктория е настанена в реанимацията в добричката болница.

"От 21 години работя като лекар и никога не съм виждал такова нещо", посочи за Нова ТВ д-р Бисер Ботев, който я е приел в спешното. По думите му момичето е в съзнание и вече е адекватно. 

"Проблемът при нея не е толкова физически, а психически. Там лечението ще бъде трудно и продължително", допълни той. 

"Докато я нямаше, получавах някакви писания в личния й профил във Фейсбук, но имах подозрения, че не са писани от нея. В тях пишеше: "Мамо, аз си намерих приятел". Това не беше в стила на Виктория", разказа през сълзи нейната майка Атанаска Димитрова. 

Атанаска Димитрова разказа, че няколко дни преди случката дъщеря й довела предполагаемия си похитител в дома си. Той бил в особено състояние. "Човекът пушеше цигара и буквално не можеше да улучи пепелника", спомня си жената. 

Всичко това тя разказала в полицията, описала въпросният „приятел“, казала, че двамата са се чували по телефона, за да мотаг да бъдат проверени разговорите й през последните дни преди отвличането.

Похитителят – мъж с инициали М.Д., имал дълго досие в прокуратурата. Задържан е няколко пъти с едно и също обвинение – държане на наркотични вещества. Осъдителна присъда обаче все още нямал.

Така или иначе М.Д. е бил добре познат на органите на реда. Недоумение буди фактът, че след подробното му описание от страна на майката на Виктория, той не е бил потърсен за разпит.

Имало ли е на практика отказ от страна на полицията да издирва 18-годишното момиче и как точно органите на МВР са били организирали „издирването“, защо е трябвало да се стигне до случайното откриване на жертвата и нейния похитител – това са тежки въпроси, на които Министерството на вътрешните работи тепърва трябва да отговаря.

На М.Д. са повдигнати две обвинения. Едното е за (поредното) държане на наркотични вещества, за което се предвижда 1 до 6 години затвор. Второто обвинение е незаконно лишаване от свобода, което е продължило повече от 2 денонощия и е било по особено мъчителен начин за пострадалата.


В категории: Разследвания , Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки