Българи пътуват без визи до китайския Хавай


Българи пътуват без визи до китайския Хавай
17 Юли 2018, Вторник


Вижте какво е условието да пребивавате свободно до 30 дни на остров Хайнан

Автор: Десант

От 1 май тази година гражданите на 59 страни, сред които и България, могат да пребивават до 30 дни, без необходимост от издаване на виза, на територията на остров Хайнан, известен като Хавай на Китай.

Безвизовият режим е валиден за граждани, притежатели на обикновени паспорти, само при условие, че най-малко 48 часа преди пристигането си на острова те са регистрирали в една от туристическите компании, препоръчани от Асоциацията на туристическите агенции в Хайнан, съобщават от Министерство на външните работи.

Контакти на препоръчаните туристически компании са публикувани на електронната страница на посолството на Република България в Пекин: http://www.mfa.bg/embassies/china/events/bg/1136/47/9932/index.html



Остров Хайнан е истински тропически рай с 6000-годишна история. Той е втори по големина сред китайските острови, но е единственият в Поднебесната империя с уникален микроклимат: 300 слънчеви дни в годината (с температури от 22 до 28 градуса).

Туристите ги очакват: 300 километрова плажна ивица, чиста прозрачна вода, прекрасни пясъчни плажове, кратери на загаснали вулкани, великолепни паркове, тропически градини и плантации от манго, портокали, кафе, чай и кокосови палми, села на аборигени (обитавали тези места до идването на китайците) и още много екзотика, която прави това късче земя един от най-популярните курорти в света.



Площта на острова е около 34 000 кв. км. Той е отделен от континента от едноименен проток, широк 18 км. Северната му част е равнинна, а южната – полупланинска. Климатът е мусонен тропически.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки