Националният туристически поход „По стъпките на Апостола“ става все по-масов


Националният туристически поход „По стъпките на Апостола“ става все по-масов
10 Юли 2018, Вторник


7 лъча ще се съберат в Карлово на 18 юли

Автор: Десант

За 24-ти пореден път предстои да се проведе Националният туристически поход „По стъпките на Апостола“. Походниците тръгват от различни населени места, като минават по маршрут, по който Левски е вървял. Тази година в събитието ще се включат над 200 човека на различни възрасти: от ветерани, над 70 години, до най-малките участници, деца на 3 и 10 годинки.

Основателите - карловецът Васил Чардаклиев и Васил Копчев от Плевен, са силата и вдъхновението на участниците, които стават все повече.

Групите са от градовете Плевен, Карлово, София, Никопол, Видин и други. Участниците са разпределени в 7 лъча. Единият от тях ще има екстремни преходи по 7-8 часа дневно. Традиционен е лъчът на „Ветераните“ – включилите се в него имат поне по 3 прехода и са представители на 3 поколения от семейство, доказващи приемствеността в инициативата.

Участниците от различните лъчове ще се съберат в Карлово на 18 юли. Там на площад „20 юли“ ще бъдат официално посрещнати, след което ще се включат в Народния събор, посветен на 181 години от рождението на Васил Левски и Празника на родния му град.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Неутрален
14.07.2018 19:40:48
0
0
Васил Иванов Кунчев по прякор Лъвски от гр.Карлово е бил правнук на Кръстил-войвода ,когото турците обесили в Цариград-1741 година за опит за бунт в Карловско и В.Търновско заедно с местен войвода от този край.Васил Левски е бил човек с бунтовен ген и е искал Свободна България от турско робство.Народа е рекъл-Кръв вода не става.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки