Все още няма следа от отбора футболисти, изчезнали в пещера


Все още няма следа от отбора футболисти, изчезнали в пещера
26 Юни 2018, Вторник


През първия ден от спасителните операции работниците на парка са успели да проникнат на 3 км навътре в пещерата, но били принудени да се върнат заради пороя, който можел да блокира изхода

Автор: Десант

Група от 17 човека от Военноморските сили на Тайланд е пристигнала в пещерата Кхао Луанг в тайландския град Хуахин, за да участва в търсенето на изчезнала група футболисти.

Вестник „Банкок пост“ съобщи, че военните вече са започнали операция по издирването на юношите. Според изданието в пещерата може да се намират 12 спортисти на възраст между 13 и 16 години и техният 25-годишен треньор.

Пещерата се простира на площ от няколко километра и е съединена чрез галериите си с други пещери.

На 23 юни около 19.00 часа служители на националния парк открили до входа на пещерата мотоциклет и 11 велисипеда, както и спортни принадлежности. Те се свързали с местния футболен клуб и оттам получили потвърждение, че вещите са на играчите и техния треньор.

През първия ден от спасителните операции работниците на парка са успели да проникнат на 3 км навътре в пещерата, но били принудени да се върнат заради пороя, който можел да блокира изхода.

Спасители, снабдени със специално оборудване се опитали в неделя да стигнат още по-навътре в пещерата, но били спрени от мътната вода, наводнила частично пещерата.


В категории: Новини , Парадокси , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки