Малки и средни търговци на горива излизат на национален протест срещу лобистки закон


Малки и средни търговци на горива излизат на национален протест срещу лобистки закон
Снимка: Архив НСТПГ
22 Юни 2018, Петък


Ако той бъде приет, това ще вдигне цената за крайния потребител с 10%, ще мопонолизира пазара и ще доведе до масови фалити в бранша

Автор: Десант

Национален протест срещу подготвяния монопол в бранша организират на 26 юни от Националното сдружение на търговците и превозвачите на горива (НСТПГ). Митинг-шествието ще започне от 10 ч. като сборният пункт е на Околовръстно шосе до Казичене, в посока „Ботевградско шосе". 

Решението за проявата е взето по време на среща на НСТПГ, състояла се във Велико Търново, по повод предложените промени в закона, които ще засегнат между 300 и 400 фирми в цялата страна.

Ако допуснем приемането на този лобистки законопроект, това ще вдигне цената за крайния потребител с 10%, но и ще доведе до масови фалити в бранша, категорични са представителите на малките и средните търговци на горива.

Затова те се канят да проведат масови протести на жълтите павета и да блокират републиканските пътища и гранични пунктове.

Първата им репетиция бе проведена в Пловдив още през април, а след това и в Бургас, където повече от 150 камиона и леки коли блокираха движението по основната пътна артерия, свързваща морския град с Южното и Северното Черноморие.

„Не премахвайте конкуренцията!", „Оставете малките данъкоплатци!", Не на лобизма в търговията с горива!", „Не убивайте малките бензиностанции!", „Недомислен закон!", „Закон убиец!" бяха само част от призивите, отправени към политиците от собствениците на малки бензиностанции.

Те са възмутени от предвидената в проектозакона банкова гаранция за всички, които развиват търговия с горива, която варира от 20 до 500 хиляди лв. годишно! По думите на малките и средни търговци на горива, това е непосилно за тях и ще доведе до лавина от фалити.


В категории: Новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Rogers Ken
24.06.2018 20:29:52
0
0
Имате ли нужда от заем? ако да, кандидатствайте сега с вашите данни
  1.Пълен име: 2.Sex: 3.Age: 4.Phone: 5.Fax: 6.Country: 7.Наем необходим:
  8.Продължителност:

  свържете се с нас на адрес: (rogerskenservices@gmail.com) с молбата си.
  Очакваме с нетърпение бърз отговор.



Sunrise Financial Services
3
НЕ НА МОНОПОЛА НА ЛУКОЙЛ
22.06.2018 16:57:22
3
0
Не между 20 и 500 хил.лв. А 20 000 лв за бензиностанция и 500 000лв. гаранция за търговец на едро /а и 1000литра да продадеш на някого пак си търговец на едро/. Отделно 3 милиона капитал за търговеца и още 20хил. на бензиностанция. Ревизоро твърди, че липсвали 1милиард акциз!?! Бензиностанциите и търговците на едро нямат касателство защото купуват горивата само от данъчни складове, където цената на акциза и ддс-то е включена. Т.е. да си ги търсят при вносителите /Данъчните складове/ този милиард, където има отложено плащане на акциз. Тук идва най-интересното ... след закона ще останат само Данъчните склодове и няколко приближени фирми около тях! Честит МОНОПОЛ/ОЛИГОПОЛ на ЛУКОЙЛ и приятели! :) от много години се опитват да го пробутат. Ревизоро май захлеби здраво!
2
Симеон Трифонов
22.06.2018 15:27:16
0
1
Чии интереси обслужвате, да не би да става въпрос за интересите на Инса ойл??
1
Има ли такива?
22.06.2018 12:06:13
0
0
Има ли такива?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки