Отпуснаха извънредна помощ на розопроизводителите


Отпуснаха извънредна помощ на розопроизводителите
20 Юни 2018, Сряда


Целта е да се запази този традиционен и важен за страната ни отрасъл 

Автор: Десант

Извънредна помощ de minimis се отпуска за розопроизводителите. Целта е укрепване на розопроизводството и запазване и стимулиране на този традиционен и важен отрасъл за страната. Срокът за подаване на заявленията е от 2 до 13 юли, съобщават от земеделското министерство.

Подпомагането се предоставя на площ, за покриване на част от разходите по отглеждане на културата маслодайна роза.

Общият размер на предоставената помощ на един земеделски стопанин или предприятие не може да надхвърля левовата равностойност на 15 000 евро (29 337,45 лв.) за период от три бюджетни години (2016 г. – 2018 г.).

Размерът за подпомагането на хектар ще се определи от Министерство на земеделието, храните и горите, след подаване на всички заявления за участие по схемата.

Държавната помощ се предоставя на физически лица, еднолични търговци и юридически лица, регистрирани като земеделски стопани съгласно Наредба №3 от 1999 г., отглеждащи маслодайна роза.

Лицата могат да кандидатстват в Областните дирекции на ДФ „Земеделие”, отдел „Прилагане на схеми и мерки за подпомагане” по постоянен адрес на физическото лице или едноличния търговец (при кандидатстване на ФЛ или ЕТ) и по седалището на юридическото лице (при кандидатстване на ЮЛ).

Припомняме, че в навечерието на розобера и тази година имаше много протести на розопроизводители, които недоволстваха от ниските изкупни цени на розовия цвят.

Повечето от недоволните граждани, които са и регистрирани земеделски производители, са теглили кредити, за да платят на берачите.

Розопроизводителите настояваха за спешни законови помени, с които да бъде въведена минимална изкупна цена. Предполага се, че извънредната помощ ще реши голяма част от проблемите им.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
MUNCHO
20.06.2018 11:06:45
0
0
ZA TOZI OTRASAL SA NEOBXODIMI I DRUGI PO-SPETZIALNI MERKI!NAPRIMER:DA POLU4I STATUT NA,,NATZI
ONALNA KULTURNA ZABELEZITELNOST OT SVETOVNO ZNA4ENIE,,!ROZATA E SIMVOL NA BALGARIJ!I DA SE
SAZDADE SPETZIALNA PROGRAMA ZA POOSHTRJVANE I UVELI4ENIE NA PLOSHTITE S TAZI KULTURA!A VSI4KI PRODUKTI POLU4ENI OT,,BALGARSKATA,,ROZA DA SA SAS ,,ZAPAZENA MARKA,,ZA PROIZXOD I KA4ESTVO!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки