ВКП върна преписката за "Колодрума" в Пловдив за ново разглеждане


ВКП върна преписката за "Колодрума" в Пловдив за ново разглеждане
Снимка: agroplovdiv.bg
07 Юни 2018, Четвъртък


Това стана по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров след сигнал на депутата от НФСБ в групата на „Обединени патриоти" Славчо Атанасов

Автор: Десант

По разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров след сигнал на депутата от НФСБ в групата на „Обединени патриоти" Славчо Атанасов Върховна касационна прокуратура (ВКП) извърши проверка по случая с наруженията при изграждането на спортна зала „Колодрума" в Пловдив. 

В крайна сметка ВКП отменя актовете на Окръжна и Апелативна прокуратури в Пловдив, които отказаха да образуват дела по констатираните нарушения. Преписката е върната отново в пловдивската Окръжна прокуратура заради откритите от АДФИ нарушения по възлагането и строителството на „Колодрума".

Това съобщи в страницата си във Фейсбук лично депутатът Славчо Атанасов, който припомни, че Агенцията откри във въпросния обект сериозни нарушения за над 7,8 милиона лева. В ревизионния акт на Агенция за държавна финансова инспекция относно дейностите и обществените поръчки при строителството на Колодрума се споменават 22 нарушения, довели до цитираните колосални фенансови щети за данъкоплатеците.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки