Валери Симеонов: Пет нощни клуба на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат съборени. Незаконни са!


Валери Симеонов: Пет нощни клуба на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат съборени. Незаконни са!
04 Юни 2018, Понеделник


Целият „град на греха“ около "Какао бийч" в курорта ще бъде изринат, каза вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ

Автор: Севдалина Пенева

„Ла Кубанита“, фолк клуб „The One“, „Какао бийч“, „Бедруум бийч“ ще бъдат съборени преди разгара на летния сезон. Това обяви вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов след първата голяма работна среща за взаимодействие между институциите за осъществяване на контрол през летния туристически сезон.

Срещата бе по инициатива на зам. министър-председателя Валери Симеонов. В нея участие взеха всички регионални държавни структури, изпълняващи контролни функции през сезона.

Общо 5 „култови“ заведения около „Какао бийч“, така наречения „град на греха“, са набелязани за събаряне. На територията на курорта техният брой е 11, уточни вицепремиерът.

Нощните клубове са изградени без строителни разрешения, без проекти, маскирани са като преместваеми обекти или молове.

„Да не дава Господ тези огромни метални конструкции да паднат и смачкат 20-30 човека, тогава ще разберете защо съм се „фиксирал“ в тези заведения. Защото те са изцяло извън закона“, коментира Валери Симеонов.

Той добави, че „американските обезшумителни материали“, с които тези дни се похвалиха въпросните заведения пред медиите, няма да им помогне. Процедурата по премахването е задвижена и тя вече е приоритет на министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

Валери Симеонов е подал и още един сигнал в МРРБ – за незаконната бариера пред „Какао бийч“, която е праградила общински път. Там извън закона се прибират по 10 лева на автомобил. Незаконен е и паркингът зад бариерата, каза още Валери Симеонов.

„Не е само проблемът в незпазването на Закона за шума и в часовете, в които е регламентирано, че трябва да има тишина. Основният проблем в курортите е в реда. Решил Маджо, Брендо или каквито са там някакви подобни, и правят каквото си искат. Сякаш законите не важат за тях. Това няма да продължава повече така“, категоричен бе Валери Симеонов.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки