Край на снимките и разходките край оградата по границата ни с Турция


Край на снимките и разходките край оградата по границата ни с Турция
Снимка: Десант
30 Май 2018, Сряда


Официално е обособена стратегическа зона за сигурност до 300 метра от съоръжението. Вижте как вече ще може да се пребивава в нея

Автор: Десант

След като оградата по границата ни с Турция в списъка на стратегическите обекти и дейности от значение за националната сигурност, вече официално със заповед на министъра на вътрешните работи по протежението й е обособена стратегическа зона за сигурност до 300 метра от съоръжението.

Това означава, че са категорично забранени снимките и свободните разходки край оградата. 

"Гранична полиция" създава организация за осъществяване на пропускателния режим и реда за пребиваване в стратегическата зона.

Посещенията и пребиваването на хора, както и осъществяването на всякакви дейности до съоръжението и в стратегическата зона, ще се съгласуват с директора на Главна дирекция "Гранична полиция" или с директора на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Елхово.

При необходимост хората, които ще пребивават в стратегическата зона, се придружават от служители на Гранична полиция.

Заявка за пребиваване се подава в ГДГП, РДГП Елхово или съответните гранични полицейски управления на регионалната дирекция – ГПУ Свиленград, ГПУ Елхово, ГПУ Болярово, ГПУ Средец и ГПУ Малко Търново.

Информация може да се поиска и от кметовете на населените места, намиращи се в близост до българо-турската държавна граница, с които е уточнен редът за подаване на заявки за преминаване през порталите на съоръжението.

При пребиваване на място се забранява извършване на действия, които могат да нарушат нормалното функциониране на съоръжението, изградените портали, водостоци и прилежащия път.

Забранено е още снимането на елементи от оградата или пътя, както и дейности, които могат да се определят като гранични инциденти, закононарушения и пр.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Адолфо
30.05.2018 19:49:55
0
0
Не е стратегическа, а тактическа.
И не разбрах, 300 метра отгоре, отдолу или от страни?
А от към турската страна, може ли?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки