България е домакин на летателната тренировка „European Spartan - 18”


България е домакин на летателната тренировка „European Spartan - 18”
29 Май 2018, Вторник


По време на учението ще се изпълняват различни видове задачи, като полети по маршрут на малка и пределно малка височина, десантиране на парашутисти и др.

Автор: Янко Крумов

България е домакин на летателната тренировка на самолети С-27J „European Spartan - 18” (ES 18). В нея участват екипажи и самолети от военновъздушните сили на България, Италия, Литва, Румъния, български военнослужещи от 68-а бригада Специални сили и от Военноморските сили, както и  екипи от Военномедицинска академия - София.

Летателната тренировка е част от официалния календар на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Европейската асоциация по отбрана проявява голям интерес към тренировката, защото тя е продукт на дейността на работната група по проект „С27 – Интегрирана логистична поддръжка и подготовка“.

Целите на учението, което се провежда до 8 юни 2018 г.,  са постигане на по-висока оперативна съвместимост на българските Военновъздушни сили (ВВС) за участие в многонационални операции със страни-съюзници, повишаване на теоретичната, тактико-специалната и летателната подготовка на личния състав от ВВС за изпълнение на транспортни задачи, повишаване на теоретичната и практическата подготовка на инженерно-техническия състав (ИТС) за обслужване на самолет С-27J Spartan, усъвършенстване на процедурите във ВВС по всестранно логистично осигуряване и оказване на поддръжка като страна-домакин.

По време на учението ще се изпълняват различни видове задачи, като полети по маршрут на малка и пределно малка височина, десантиране на парашутисти, тренировъчни заходи за десантиране на товари, тактически заходи за кацане, обмяна на опит по обслужване на самолет C-27J от наземния инженерно-технически състав.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки