Д-р Карабелова: Аспиринът не действа при един на всеки четири човека


Д-р Карабелова: Аспиринът не действа при един на всеки четири човека
28 Май 2018, Понеделник


Вижте още съветите на специалиста за детоксикацията на организма и пробиотиците

Автор: Диана Славчева

Около 25% от хората на Земята са резистентни към аспирин. Т.е. при един на всеки четвърти човек този медикамент не действа, а той е един от най-често изписваните за разреждане на кръвта и профилактика на инсултите и инфарктите.

Това разкри на лекция в Бургас, посветена на детоксикацията, д-р Даниела Карабелова. Въпреки че е завършила медицина и е конвенционален медик, тя от години се занимава с холистично лечение, като широко използва в практиката си пчелни продукти, фитопрепарати и етерични масла. Д-р Карабелова смята, че благодарение на тях може да бъдат избегнати много от продаваните в аптеките химически лекарства.


д-р Даниела Карабелова

Специално за детоксикацията тя препоръчва натуралните продукти на швейцарската фирма „Вивасан“, след които най-добри са сиропите „Артишок битер“ и „Елдербери“ с черен бъз, както и етеричните масла от лимон, кимион, мента и други растения, чието приложение гарантира естествено и ефикасно изчистване от натрупаните в организма шлаки, токсини и пр. ненужни вещества.

Тя дава пример с една лека кола, която колкото и щадящо да се кара, идва момент, в който трябва да бъде сменено маслото й, да се прочистят клапите и т.н. В този смисъл, периодично е нужно да се погрижим и за човешкото тяло.

Един елементарен метод за постоянна детоксикацията е пиенето сутрин след ставане на горещата вода. То е особено полезно в периодите, когато започва вирусната инфекция.

Този метод е заимстван от китайската народна медицина, която ни съветва, когато започнем да се разболяваме, в рамките на един час да изпием литър и половина гореща вода. Това често пъти върши много добра работа.

По думите на д-р Карабелова, това на първо място, чисто физически затопля тялото и така се  активират собствените имунни механизми на организма ни, а на второ, води до детоксикация с изпотяването, чрез засилване работата на бъбреците.

Лимоновото масло пък  нормализира прекрасно работата на черния дроб и панкреаса, като успоредно с това подобрява и храносмилането. Затова се прилага с успех при затлъстяване и целулит.

Колкото и да е невероятно, то е едно от най-добрите средства (заедно с маслото от мента) за справяне със стомашните киселини. При това възпрепятства и образуването на камъни в бъбреците, пикочния и жлъчния мехур.

Добива се чрез студено пресоване на лимонови кори, като за получаването на 1 л етерично масло са необходими 3000 лимона.

Лабораторни изследвания показват, че изпаренията на лимоново масло могат да убият менингококови бактерии за 15 минути, бацилите на коремния тиф – за 1 час, златистия стафилокок – до 2 часа и пневмококите – до 3 часа. Дори 0.2% разтвор на лимоново масло е в състояние да убие дифтерийния бацил и да инактивира туберкулозния бацил, изтъква д-р Карабелова в личния си блог. 

Тя гарантира, че етеричното масло от лимон на швейцарската фирма „Вивасан“ е изключително чисто, като за неговото качество гарантира не производителят му, а държавата – нещо, което го няма другаде по света, освен в Швейцария.

Що се отнася до пробиотиците, тя е категорична, че за качественото заселване на полезните бактерии в червата е нужно те да се пият поне половин година, а не само по време на антибиотично лечение и малко след приключването му.

„Пробиотичната флора се трови от пестицидите в храната, от антибиотиците в месото, от хлорираната вода... А положителните микроби в здравия организъм трябва да са 10 пъти повече от всички клетки на човешкото тяло. Липсата на пробиотии може да доведе дори до появата на депресията и влошаване на имунитета“ - предупреждава д-р Карабелова.

Тя изтъква, че много постулати в медицината постоянно търпят промени. Като например едновремешната практика да се сваля температурата, щом надхвърли 37,2 градуса. Сега се знае, че високата температура е естествена реакция на организма, за да се обезсилят атакуващите го вируси и бацили и не трябва да се сваля под 38 градуса. 

Но медицината, която в момента се практикува, е едва на стотина години, докато лечението с етерични масла има над 2000-годишно приложение.


В категории: Новини , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки