Китайци за втори пореден път обявиха наш щанд за най-добър


Китайци за втори пореден път обявиха наш щанд за най-добър
Сабина Попова, Катя Стайкова и Чангцинг Джанг от БКАБР на българския щанд в Китай
23 Май 2018, Сряда


Нова се случи на Международен панаир на културните индустрии. Заслугата е на българката Сабина Попова, която е бизнес и културен посланик в Шенджен

Автор: Десант

Китайски вестник излезе с хвалебствена статия, разказваща за активната дейност на Сабина Попова, ръководител на офиса на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие (БКАБР) в Шенджен и представител на Пловдив в побратимения китайски град.

Българка е бизнес и културен посланик в Шенджен, обобщава още в заглавието си, излизащият на английски език ежедневник Shenzhen Daily. Репортерът Ян Мей посочва, че участието във форуми, срещи и изложения в културни и бизнес сфери се е превърнало в нормална част от ежедневието на Сабина. Така тя прави нови контакти и търси повече възможности за сътрудничество между България и Китай. 


Сабина Попова

Когато за първи път пристига в Шенджен, Попова е впечатлена от размера на 20-милионния мегаполис. "Шенджен е много по-голям, от който и да е европейски град. Когато излязох от летището, видях море от сгради, без аналог в Европа", спомня си пред репортера Попова.

Тя учи и практикува право в България и Италия преди да дойде в Китай. Понастоящем, като ръководител на офиса на БКАБР, се фокусира в организацията на всички бизнес, културни и образователни аспекти за развитието на отношенията между Пловдив и Шенджен. Освен това, тя отговаря и за официалният WeChat акаунт на Асоциацията.

"Отношенията между Китай и България имат перспектива да се разрастват, особено в секторите на каргото, туризма и транспорта. Например, Хайнан Airlines наскоро спечели концесия за 35 години на летище Пловдив ", казва тя."Първият по рода си логистичен център за селскостопански продукти, под рамката "16 + 1" беше открит миналата година в пловдивската Тракия икономическа зона. Освен това 2019 г. е много важна година за Пловдив, тъй като градът е обявен за Европейска столица на културата, така че ще очакваме ръст на туризма", посочва пред вестника Попова. 

Под нейно ръководство, представляваната от нея Асоциация, може да се похвали с много по отношение на насърчаването на отношенията между България и Китай. През 2017 г. Пловдивският университет заедно с Политехниката на Шенджен откри първия по рода си Център за професионално обучение. Попова организира участието на български фирми в най-големия high tech панаир в Китай (Шенджен), както и току-що приключилия Международен панаир на културните индустрии.

Именно на Международния панаир на културните индустрии за втора поредна година Сабина Попова прие от името на БКАБР приза за най-добра организация, което направи българския щанд един от двата отличили се и наградени международни участника. Панаирът тази година представи повече от 2300 изложителя и привлече над 20 000 посетители. Българското участие традиционно беше организирано от Българо-китайската асоциация за бизнес развитие в сътрудничество с Посолството на България в Китай.

Щандът беше двойно по-голям от миналогодишния. На него бяха представени авторът на детски книги Никола Райков и неговите книги-игри без аналог, българската анимационна продукция „Златната ябълка“, дело на младия екип на "Студио "Змей", пловдивският градски бранд “PLOVEDIV” и др.


В категории: Новини , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки