Дъжд през почивните дни, в 10 области - жълт код за гръмотевични бури


Дъжд през почивните дни, в 10 области - жълт код за гръмотевични бури
Снимка: ekipnews.com
18 Май 2018, Петък


По Черноморието определено няма да става за плаж в събота и неделя

Автор: Десант

Жълт код за валежи е обявен за 16 области на страната и столицата София за събота, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Според прогнозата в София-област, Ловешка, Габровска, Великотърновска, Пловдивска и Старозагорска области през нощта срещу събота вероятността за значителни количества (20-30 л/кв.м, в отделни райони до 45 л/кв.м.) валеж е голяма.

В други десет области на страната е в сила жълт код за валежи от дъжд и гръмотевична дейност. Предупреждението е в сила за областите Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска, Сливенска, Търговищка, Шуменска, Добричка, Варненска и Бургаска. Според метеоролозите в тези райони в събота ще има интензивна гръмотевична дейност и голяма вероятност за значителни валежи (25-30 л/кв.м, в отделни райони до 45 л/кв.м.).

По Черноморието ще е предимно облачно. Главно в следобедните часове ще има валежи от дъжд. Ще има гръмотевична дейност, на места - с обилни валежи и силни пориви на вятъра. Ще е по-хладно, с максимални температури на въздуха между 18 и 22 градуса. Температурата на морската вода е 17-21 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

В неделя сутринта все още ще превалява на места, главно в Източна България, а след обяд - в отделни планински райони. Вятърът ще се ориентира от североизток, слаб, в източните райони - до умерен.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки