Пуснаха Спас от Кочериново от затвора, но веднага пак го прибраха


Пуснаха Спас от Кочериново от затвора, но веднага пак го прибраха
Снимка: Дарик
09 Май 2018, Сряда


Софийска районна прокуратура внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Спас Василев, станал известен с фалшивия си профил във Фейсбук

Автор: Десант

Софийска районна прокуратура внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на Спас Василев, добил известност в социалните мрежи с името Александър Николов, съобщават от обвинението.

В момента Василев изтърпява наложеното му наказание "лишаване от свобода" за срок от седем месеца, за извършена от него измама. Присъдата беше обявена след споразумение между защитата на Спас Василев и прокуратурата, и след като щетите от 1900 лева бяха платени на потърпевшите.

В Софийска районна прокуратура са налице още две досъдебни производства за измами срещу Спас Димитров Василев, разследването, по които не е приключило.

По едно от тях вчера – на 08 май 2018 г., е изготвено постановление за привличането му към наказателна отговорност, като му е повдигнато обвинение за измама в големи размери, извършена в условията на продължавано престъпление – с шест отделни деяния.

Василев е обвинен в това, че е заблудил девет лица, че ще им осигури закупуването на изгодни самолетни билети, което впоследствие не е изпълнил. Той е обвинен и за това, че е възбудил заблуждение у управителя на дружество "А." ООД - с предмет на дейност - туристическа и туроператорска дейност, че е представител на фирма "Еспас Медия" ООД и че служители на дружеството пътуват много и често по различни дестинации в Европа и света и искат да ползват услугите на "А." ООД за закупуване на самолетни билети и хотелско настаняване.

С действията си, Василев е причинил на пострадалите имотна вреда в общ размер почти 37 500 лв.

Предвид високата обществена опасност на деянието и дееца, както и поради обстоятелството, че предстои освобождаване на Василев от затвора, поради изтърпяване на наложеното му наказание "лишаване от свобода", наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 09 май 2018 г. за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "задържане под стража".


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки